031 391 357 ali 041 322 330 info@vzgon.si

Obvestilo: Predstavljamo projekt “Modra pomaranča – svetovanje mladim v stiski”

 

Projekt “Modra pomaranča” je posebej zasnovan za mlade, stare 13 let ali več, ki se nahajajo v ključnem obdobju mladostništva in zgodnje odraslosti. V teh obdobjih življenja mladi doživljajo številne spremembe na fizični in psihični ravni, hkrati pa se spopadajo s specifičnimi izzivi.

Mladostniki se pogosto spoprijemajo z izzivi raziskovanja lastne samostojnosti ter hkratno željo po ohranjanju varnosti in udobja, ki ju ponuja družinsko okolje. V tem procesu se lahko pojavijo občutki nesigurnosti, anksioznosti ter občutek, da jih nihče ne razume.

Mladi v zgodnji odraslosti pa se srečujejo z življenjskimi dilemami, kot so odločitve glede kariere, iskanje lastne identitete, proces osamosvajanja ter učenje, kako prevzemati odgovornost in postati samostojen posameznik.

V okviru projekta “Modra pomaranča” nudimo mladim prostor za raziskovanje njihovega notranjega sveta. Zagotavljamo psihoedukacijo, ki jim pomaga obvladovati anksioznost in panične napade ter jih podpira pri imenovanju ter prepoznavanju lastnih čustev. Prav tako spodbujamo raziskovanje njihovega pogleda na sebe ter na svet okoli njih ter jih usmerjamo k iskanju ustrezne podpore. Projekt “Modra pomaranča” mladim omogoča štiri brezplačna terapevtsko-svetovalna srečanja, kjer lahko varno izrazijo svojo psihično stisko.

S projektom “Modra pomaranča” smo zavezani k zagotavljanju podpore in pomoči mladim v stiski. Se spoprijemate s težavami? Ne oklevajte in nas kontaktirajte. Do zapolnitve imamo še nekaj prostih mest. Skupaj lahko premagamo stisko.

 

Projekt “Modra pomaranča – svetovanje mladim v stiski” sofinancirata občini Jesenice in Kranjska Gora.

Vključitev mladih iz občin Jesenice in Kranjska Gora je v letu 2023 BREZPLAČNA.